<% if Session("LoggedIn") <> "yes" then Session("Message") = "You must log in before viewing that page!" response.redirect "Index0.htm" end if %> New Page 4

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

 

 

Η εργασία μου αυτή εκδόθηκε χάρις στην επιμονή του δημοσιογράφου – συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη. Με έπεισε να δημοσιεύσω αυτή την εργασία μου, όταν συναντηθήκαμε σε ένα ταξίδι του στην Κούβα, όπου είχε έλθει με την ευκαιρία του διεθνούς φεστιβάλ πούρων της Αβάνας 2007. Συζήτηση στη συζήτηση αλά Ελληνικά στο Havana Club και μαζί με το φίλο ηρακλειώτη συμπατριώτη μου οφθαλμίατρο Γιάννη Ασλανίδη, πείσθηκα να ολοκληρωθεί για να εκδοθεί αυτή η εργασία, που έχει θέμα μερικές πτυχές της επικοινωνίας. Όλα τα επιχειρήματα τους που με έπεισαν, είχαν το επίγραμμα «Βιβλίο που δεν εκδόθηκε, ποτέ δε γράφηκε».

 

Ευχαριστώ τον πρεσβευτή ε.τ.– ιστορικό  και συγγραφέα φίλο, Γεώργιο Κλαδάκη, που συνεργάσθηκε μαζί μου και έγραψε το κεφάλαιο περί μονοθεϊσμού, γιατί πάντα και οι δύο πιστεύαμε ότι, η άγνοια είναι η αδελφή της παραπληροφόρησης. Ιδίως σε όσους δεν έχουν… τον Θεό τους.

 

Ευχαριστώ τον εκπαιδευτικό – συγγραφέα και δημοσιογράφο Διογένη Ι. Μαλτέζο, για τις πηγές που μου παραχώρησε και για τις ιδέες που μου’ δωσε, από την κοινή μας  δεξαμενή της αρχαίας ελληνολατρείας. Και οι δύο πιστεύουμε ότι η διακοπή της συνέχειας της γνώσης, έχει καταλυτικές συνέπειες για την κρίση και την ορθολογικότητα. Δηλαδή  εκείνου του αναχώματος της σκέψης που θα εμπόδιζε την παραπληροφόρηση.

 

 Ευχαριστώ τους φίλους, συνεργάτες και συναδέλφους μου, Πρέσβυ Παναγιώτη Καρακάση και Σύμβουλο Πρεσβείας Σταύρο Νάκο, γιατί η συνεργασία μαζί τους ήταν για μένα μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Δεν ήταν δα και λίγο που ακόμα και επάνω στις «διαφωνίες» μας, βλέπαμε ότι μπορούσαμε να είχαμε παραγωγικά αποτελέσματα. Τον κοινό φίλο των τριών μας Όμηρο Φωτιάδη, παλιό συνεργάτη όταν υπηρετούσε αυτός στη Δ/νση του Αγίου Όρους, τον ευχαριστώ γιατί αποτελεί από μόνος του «είδος». Το πρότυπο της υπερδραστηριότητας και της κάθετης λογικής του παραλόγου. Η ανάλυση των στοιχείων που μου πρόσφερε ,ήταν και η αιτία της επιλογής του θέματος αυτού του βιβλίου.

   

Ευχαριστώ τους Γεώργιο Μυλωνά και Στυλιανό Δαφέρμο της AVIN, για τις γόνιμες συζητήσεις μας και τις προσπάθειές τους, που μου έδειξαν, το ανθρώπινο πρόσωπο, της ελληνικής ναυτοσύνης.

 

Ευχαριστώ τον φίλο και επιχειρηματία Μπάμπη Χαραλαμπίδη, γιατί παρακολουθώντας τον σαν «επικοινωνιακό μοντέλο», βοηθήθηκα στη μελέτη μου εκ του λόγου ότι, διαθέτει ιδιαίτερα ανοικτά επικοινωνιακά χαρίσματα, που πάντα με ενδιέφεραν σαν ερευνητή της στρατηγικής.

  

 

 Ευχαριστώ τον φίλο μου αντιστράτηγο ε.α. Παναγιώτη Κασσέρη, παλιό διοικητή της σχολής Πολέμου, που πάντα ενθάρρυνε τις ερευνητικές μου προσπάθειες.

 

Ευχαριστώ τους μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Νέας Ζηλανδίας κ. Ιωσήφ, τόσο για την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους, όσο και για τις συζητήσεις μας γύρω από τα αδιέξοδα της βιοηθικής.

 

Ευχαριστώ από καρδιάς το παιδικό φίλο μου δικηγόρο Στάθη Χ. Σερμιέ, που στάθηκε δίπλα μου μια ζωή και ενίσχυε τις σκέψεις μου με τις ανεξάντλητες δυνάμεις του ορθολογισμού του και τα τεράστια αποθέματα της αγάπης και συμπαράστασης του.

 

Ευχαριστώ την αστυνομικό Μαρία Δήμα, που με αφοπλιστική προσήλωση, δούλεψε πρόθυμα για την τεχνική υποστήριξη του συγγραφικού έργου μου.

 

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου Ελισσάβετ Φεργάδη, γιατί έφτιαξε τη μακέτα του εξώφυλλου του βιβλίου και για τη συγκινητική αφοσίωσή της στο έργο μου. Πάντα ήταν δίπλα μου στις «συμπληγάδες» της ζωής.

 

 Ευχαριστώ τους γιούς μου Τασογιώργη και Βαγγέλη, για όση βοήθεια μου πρόσφεραν και για την κατανόηση που μου έδειξαν. Η δουλειά μου και οι συγγραφικές απασχολήσεις μου, τους «κλέβουν» αρκετό από το χρόνο της ζωής μου που τους ανήκει.

 

Ευχαριστώ τον από εικοσαετίας, φίλο και στενό συνεργάτη στη Δ/νση Επικοινωνών του ΥΠΕΞ ,Δημήτρη Αλιάγα. Ήταν δική του η ιδέα, το  βιβλίο τούτο έρευνας, να αναρτηθεί στο INTERNET. Χωρίς τη δική του τεχνική υποστήριξη, τούτο δε θα πραγματοποιούνταν. Συμφωνήσαμε ότι, από την εποχή του Προμηθέα, η γνώση, και η συνέχεια της ,πρέπει να διαχέεται, σε όσους θα επιθυμούσαν να την αποκτούσαν. Έτσι προχώρησε η εργασία μας .Επιλέξαμε το διαδίκτυο, ,που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση, με προβληματισμό και κριτική διάθεση. Για όσους ενδιαφέρονται να ενεργούν υπεύθυνα, ακόμα κι αν απέχουν, από πολιτικές …φαρσοκωμωδίες σε βάρος των θεσμών και της κοινής νοημοσύνης.

 

Σ’ όλους τους δικούς μου ανθρώπους, που μάχονται για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς προκαταλήψεις και υποκρισία, αφιερώνω το αποδιδόμενο στο Σόλωνα: Σφραγίζου τους μεν λόγους σιγή, την δε σιγήν καιρώ (Να σημαδεύεις τα λόγια σου με τη σιγή και τη σιγή με την κατάλληλη στιγμή).

 Για μένα αυτή ήταν πάντα η ουσία της επικοινωνίας…

                                  

                                                 Αβάνα, Οκτώβριος  2008.

 

 

http://paxglobalis.blogspot.com